Ruwhaar trimmen, scheren, knippen

Wil je jouw ruwhaar trimmen, scheren, knippen en/of plukken? Welkom bij DJ Trimsalon Hengelo, het adres in Twente voor de verzorging van hondenvachten!

Jouw hond is een ruwhaar en heeft van nature een stugge vachtstructuur. Deze vacht is gemakkelijk te onderhouden doordat het haar niet snel klit en zand en vuil gemakkelijk uit de vacht vallen. Om de hond in een goede conditie te houden is een trimbeurt 2 of 4 keer per jaar nodig, afhankelijk van de vacht. Dit houdt in dat de bovenvacht verwijderd wordt. Wanneer jouw hond gesteriliseerd of gecastreerd is komt het voor dat de vacht moeilijker te plukken is.

Werkwijze ruwhaar trimmen

Ik begin met het plukken van de bovenvacht en borstel ik eventuele klitjes uit de vacht. Het hangt van de huid af of het verstandig is om de hond te wassen. Wanneer de huid gevoelig is door het plukken is het niet verstandig om de hond te wassen. Omdat de kans op huid irritatie dan groot is. Eventueel kunnen de nagels geknipt worden.

Het gaat onder andere om de volgende populaire hondenrassen en bijbehorende behandelingen. LET WEL, dit is niet een complete opsomming, ook andere hondenrassen zoals Teckels met een dergelijke vacht kunnen bij ons terecht uiteraard.

West Highland Terrier trimmen

West Highland Terrier plukken

Schnauzer trimmen

Schnauzer scheren

Norfolk Terrier trimmen

Cairn Terrier trimmen

Cairn Terrier scheren

Cairn Terrier plukken

Airedale Terrier trimmen

Border Terrier trimmen

Border Terrier plukken

Gebitsverzorging

Anaalklieren reinigen

Vlooien- & tekenbestrijding