Langhaar veel onderwol trimmen

Wil je jouw langhaar trimmen, scheren, knippen en/of plukken? Welkom bij DJ Trimsalon Hengelo, het adres in Twente voor de verzorging van hondenvachten!

Jouw hond heeft van nature een lange bovenvacht en een kortere ondervacht. Dit is een vacht die ook wel langhaar met veel onderwol wordt genoemd. Deze vacht vraagt om een intensief onderhoud van jou als verzorger van je hond. Desondanks is het soms moeilijk de ondervacht voldoende te verwijderen waardoor klitten ontstaan. Een behandeling in de trimsalon biedt dan uitkomst.

Werkwijze langhaar veel onderwol trimmen

Ik begin met het verwijderen van de losse ondervacht. De haren onder de voetzolen en in de liezen worden verwijderd. Vervolgens word je hond gewassen met een verzorgende shampoo. Indien nodig wordt de hond behandeld met een crèmebehandeling. Tijdens het drogen wordt je hond helemaal door geborsteld zodat de vacht mooi los valt. Tot slot worden de nagels geknipt en de oren schoongemaakt.

Het gaat onder andere om de volgende populaire hondenrassen en bijbehorende behandelingen. Let wel, dit is geen totale opsomming dus! Ook andere langharige honden met veel onderwol behandelen we.

Tibetaanse Terrier uitkammen

Tibetaanse Terrier wassen

Briard trimmen

Briard scheren

Beared Collie trimmen

Bearded Collie scheren

Shih Tzu trimmen

Shih Tzu scheren

Shih Tzu knippen

Schapendoes trimmen

Schapendoes scheren

Lhasa Apso trimmen

Lhasa Apso scheren

Gebitsverzorging

Oorverzorging

Anaalklieren reinigen

Vlooien- & tekenbestrijding