Ierse Setter, Welsh en Ierse terriër trimmen

Wilt u uw Welsh Terrier, Ierse Setter of Ierse Terrier trimmen? Welkom bij DJ Trimsalon Hengelo, het adres in Twente voor de verzorging van hondenvachten!

Uw terriër of setter heeft van nature een stugge vacht. Deze draadhaar vacht is echter goed te onderhouden. De haren klitten namelijk niet snel, en zand of vuil laat gemakkelijk los. Om deze vacht in een goede conditie te houden is het strippen van de dekvacht iedere 12 weken echter wel noodzakelijk. Deze dekvacht wordt dan met de hand uit de vacht geplukt.

Een alternatief is, de langere dekvacht 2 maal per jaar helemaal uit te plukken. Na deze plukbeurt heeft uw hond dan een korte zachte vacht op zijn lichaam. Het advies is wel om na 8 weken terug te komen voor een nabehandeling in de vorm van trimmen van uw terriër of setter. Dit resulteert dan in een korte, harde deklaag. Of uw hond het beste gestript of geplukt kan worden hangt af van de vachtstructuur en de mate van haargroei.

Werkwijze setter en terriër trimmen

Allereerst bespreken we of uw hond lichamelijke klachten heeft en of er aanpassingen in het uiteindelijke model gewenst zijn wanneer uw hond voor een trimbeurt komt,

Ook spreken we af hoe laat u de hond weer op kunt komen halen. Ik begin dan met het strippen of plukken van de dekvacht. Ook borstelen we klitten er uit als die aanwezig zijn. De haren onder de voetzolen worden eveneens geschoren, wat klitvorming tussen de zooltjes voorkomt.

Ook de liezen worden uitgeschoren. De huid is op die plaats namelijk gevoelig, en klitten kunnen daar voor irritatie zorgen. Na het trimmen mag u uw hond dan ook niet wassen om huidirritatie te voorkomen. Tot slot wordt uw hond helemaal nagewerkt conform uw wensen.

Naast uw setter of terriër trimmen doen we ook de volgende andere behandelingen om uw hond er mooi en verzorgd uit te laten zien:

  • Gebitsverzorging
  • Nagels knippen hond
  • Oorverzorging
  • Vlooien en tekenbestrijding
  • Anaalklier hond reinigen

Interesse? Neem dan contact op met ons of bel ons: 074 – 349 10 68