Bouvier trimmen, scheren, plukken, knippen

Wilt u uw bouvier trimmen, scheren, knippen en/of plukken? Welkom bij DJ Trimsalon Hengelo, het adres in Twente voor de verzorging van hondenvachten!

Bouvier des Flandres

De Bouvier is een hond met een lange bovenvacht met een kortere ondervacht. Niet alle Bouviers hebben een ondervacht. Deze vacht vraagt om een intensief onderhoud van u als verzorger van uw hond.

Het onderhoud van de vacht begint al vanaf het moment dat de hond nog puppy is, en dat is iets wat u zelf kunt doen. De puppyvacht vereist wekelijks onderhoud. In het begin moet dat met een borstel, en na een paar weken kan er een kam gebruikt worden. Doorgaans zal een bouvier puppy hier snel aan gewend zijn. Om rugklachten te voorkomen is het het beste, de pup op een tafel te zetten zodat u niet hoeft te bukken. Het kammen moet zo gedaan worden, dat de tanden van de kam naar de huid toe staan zodat de onderwol goed wordt verwijderd. Dat is het beste voor de ontwikkeling van de vacht.

Uw bouvier trimmen is om iedere 3 maanden aan te raden. Wanneer uw hond gesteriliseerd of gecastreerd is, groeit de ondervacht verder door en ontstaat er een overvloedige vacht en dan is een trimbeurt hard nodig.

Werkwijze bouvier trimmen

Ik begin met het bouvier trimmen met het schoonmaken van de oren. Ook worden de haren onder de voetzolen en in de liezen verwijderd. De vacht wordt ingekort en uitgeborsteld, ook eventuele klitjes worden verwijderd. Uw Bouvier wordt vervolgens gewassen met een voedende shampoo en daarna gedroogd met een professionele föhn. Hierna wordt de Bouvier helemaal nagewerkt volgens uw wensen.

Naast uw bouvier trimmen, scheren,plukken of knippen doen we ook de volgende andere zaken om uw hond er tip top uit te laten zien:

  • Gebitsverzorging
  • Nagels knippen hond
  • Oorverzorging
  • Vlooien en tekenbestrijding
  • Anaalklier hond reinigen

Interesse? Neem dan contact op met ons  of bel ons: 074 3491068